Sanader u Slavonskom Brodu s gospodarstvenicima i na obilježavanju obljetnice HDZ-a

Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastao se danas u Slavonskom Brodu s vodstvom Brodskoposavske županije i gospodarstvenicima, te večeras bio nazočan obilježavanju 14. obljetnice osnutka HDZa Brodskoposavske županije. L

Nakon sastanka s gospodarstvenicima Sander je novinarima rekao kako će Vlada morati usporiti program razvoja Hrvatskih željeznica zbog obveza naslijeđenih od bivše vlade, a projekt navodnjavanja je po važnosti izjednačio s gradnjom autocesta.

Na sastanku s premijerom bili su, među ostalima, predsjednik Uprave Holdinga Đuro Đaković Dragan Marčinko i direktor Oriolika Stjepan Pišonić, predstavnici županijskih komora, te župan Mato Dorić sa suradnicima.

Obveze naslijeđene od bivše vlade već su uzele dvanaestinu proračuna, kazao je Sanader. "Mi smo u situaciji da ne možemo ići s takvim razvojem Hrvatskih željeznica kako bismo željeli. To je objektivna činjenica. Ali nećemo ga zaustaviti, on će biti malo usporen", rekao je.

Što se tiče Holdinga Đuro Đaković, koji je planove za oporavak nekih pogona vezao upravo uz taj program, Sanader je rekao kako će Vlada vrlo skoro izaći s modelom vlasničkog restrukturiranja Đakovića, a osnovno načelo privatizacije te tvrtke, kazao je, bit će transparentnost.

Sanader je posebno naglasio kako je za njegovu Vladu projekt navodnjavanja jednako važan kao izgradnja autocesta. Neshvatljivo je da zemlja koja leži na vodi doživi tako katastrofalnu sušu, rekao je premijer i ocijenio nedopustivim što se taj problem i prije nije počeo rješavati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na vrlo aktualan problem zbrinjavanja otpada, Sanader je rekao da u Vladi razmišljaju da Saboru predlože donošenje strateške odluke o tome hoće li se o zbrinjavanju kao dosad brinuti jedinice lokalne samouprave, ili država.

U pratnji najbližih suradnika premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sudjelovao je večeras u Slavonskom Brodu u obilježavanju 14. obljetnice osnutka brodsko-posavskog HDZ-a.

Na tom je skupu kao Vladine prioritete uz projekte gradnje autocesta i navodnjavanje posebno istaknuo i demografsku obnovu.

Govoreći o ulasku Hrvatske u EU istaknuo je kako od Europske komisije očekuje do proljeća pozitivno mišljenje. "Hrvatska to zaslužuje i spremna je ispuniti sve kriterije koje se pred nju postavljaju. Znamo kako ćemo to učiniti na dobrobit Hrvatske," kazao je Sanader.

(Hina) xvr yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara