Šeks: Karamarko mora otići iz Vlade

Šeks: Karamarko mora otići iz Vlade

Foto: FAH

HDZ-ov veteran Vladimir Šeks danas je jasno poručio da je nacionalni interes da Tomislav Karamarko napusti Vladu.

"Držim da bi bilo u najvećem nacionalnom interesu da Karamarko odstupi", rekao je Šeks HRT-ovoj novinarki koja je izjavu objavila na Twitteru.

Brkić nije jedini HDZ-ovac koji traži Karamarkov odlazak

Podsjetimo, Milijan Brkić tijekom Predsjedništva HDZ-a u subotu od Karamarka je zatražio da odustane od svoje pozicije, rekavši kako je to jedini način da se sačuva Vlada. Karamarko ga nije poslušao, a Brkić je na to navodno rekao "radije ću biti s orlovima, nego s licemjerima jer orlovi jedu mrtve, a licemjeri žive".

Kako pišu mediji, Vaso Brkić nije jedini koji smatra kako zbog jedne kompromitirane osobe ne bi smjela patiti cijela država. Barem je nekoliko istaknutih članova HDZ-a svjesno situacije te se ne slaže sa spašavanjem Karamarka i najavljenim preslagivanjem koje je najavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući scenariji

Karamarku je cilj pokušati opoziv Oreškovića prije zakazanog izglasavanja o povjerenju njemu, koje bi se trebalo izglasavati 18. lipnja.

O tome bi prvo trebala raspravljati Vlada te na taj zahtjev odgovoriti u roku od osam dana. Kako bi se spasio, sve što Orešković treba učiniti u ovom trenutku jest ne sazvati sjednicu Vlade te tako odgoditi odlučivanje o vlastitoj sudbini prije nego što se bude odlučivalo o Karamarkovoj.

Karamarko još može srušiti Vladu tako da povuče HDZ-ove ministre iz Vlade.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara