Sindikalisti "Slobodne Dalmacije" nezadovoljni zbog otkazivanja Kolektivnog ugovora

SINDIKAT novinara (SNH) u "Slobodnoj Dalmaciji" prosvjedovao je danas jer je predsjednik Uprave Srđan Kovačić jednostrano otkazao Kolektivni ugovor za profesionalne novinare i ostale zaposlenike tog splitskog dnevnika.

SNH u "Slobodnoj Dalmaciji" traži od Kovačića da preispita svoju odluku jer, kako kažu, otkazom ugovora ostavlja novinare i ostale radnike na milost novom vlasniku odluče li u Banskim dvorima ipak brzo privatizirati splitsku novinsku kuću.

Sindikalisti u današnjem priopćenju prozivaju i Vladu zbog odgađanja privatizacije i, kako kažu, maćehinskog odnosa prema tom splitskom dnevniku.

Pozdravljaju što je Vlada jamčila za kupnju dva nova tiskarska stroja u "Vjesniku", no pritom se pitaju čime je "Slobodna Dalmacija" koja je kao i "Vjesnik" u državnom vlasništvu, zaslužila maćehinski odnos Vlade i Sabora koji "nikako da se dogovore kako privatizirati list".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako je novinarima sasvim svejedno tko je vlasnik, no važno im je spasiti radna mjesta, te da se list osposobi za tržišnu konkurenciju.

Također traže da svi koji su odmogli "Slobodnoj" u proteklom desetljeću ili oni koji svojom neaktivnošću to čine danas, odgovaraju pred zakonom i pred biračima.

Sindikalisti pozivaju i sve saborske zastupnike iz Dalmacije da konačno dignu glas za "Slobodnu Dalmaciju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara