Sindikalisti Željezare na putu do Polančecovog gospodarstva: Štrajkamo glađu, nitko nam se nije javio

Tekst: Dragan Miljuš

ČETVERO sindikalista splitske Željezare na putu su do Zagreba i Ministarstva gospodarstva, a u štrajku glađu pridružit će im se i zasad nepoznat broj kolega, koji će prosvjedovati u tvornici. Sindikaliste smo dobili danas oko 9 sati kod Gospića. Nitko im se, kažu, nije javio, i od svog nauma, neće odstupiti.

Jadranka Kosor dala obećanja, Damir Polančec ih zaboravio?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljuti su na Vladu i potpredsjednika Damira Polančeca, koji nije ispunio obećanja šefice Jadranke Kosor, da će se pronaći izlaz za 400 radnika Željezare. Vlasnik, poljski Zlomrex od početka godine ne isplaćuje plaću, obustavljena je proizvodnja, a novi igrač, Carlson Fond nije dao odgovarajuću ponudu i obećao pokretanje proizvodnje, što radnici bezuvjetno traže.

Glađu se štrajkalo već koncem kolovoza, nevolje radnika do suza su tada ganule premijerku Kosor. Sindikalisti su prije desetak dana također prijetili štrajkom, pa im je iz kabineta predsjednice Vlade poslan poziv da dođu na dogovor s Polančecom.

Potpredsjednik Vlade najavio je da će država raskinuti privatizacijski ugovor s Poljacima i potražiti novog strateškog partnera zainteresiranog za proizvodnju. Od tada radnici nemaju novih informacija o tome što je Polančec napravio, tek su s portala Steel Bussines Briefing doznali kako Carlson Fond još pregovara oko ulaska u Željezaru. Bila je to kap koja je prelila čašu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara