Sj. Koreja prekida s antijužnokorejskom propagandom

SJEVERNA KOREJA od rujna će prestati emitirati poruke s antijužnokorejskom propagandom, što Seul objašnjava željom Pjongjanga da Južna Koreja učini isti korak.

"U svojim tv-programima Sjeverna Koreja najavila je plan o prekidu antijužnokorejske propagande. Čini se da nas na taj način žele potaknuti da i mi učinimo isto", kazao je dužnosnik seulskog Ministarstva za ujedinjenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakva je odluka Sjeverne Koreje uslijedila nakon najave dolaska američkog državnog podtajnika Johna Boltona koji će pokušati djelovati na rješenju krize nastale oko sjevernokorejskih ambicija vezanih za nuklearno oružje.

Već desetljećima sjevernokorejski državni radio i tv emitira program usmjeren protiv kapitalističke Južne Koreje, povremeno optužujući njezine čelnike da su pohlepni te žaleći stanovništvo te zemlje jer "pati zbog stalnog američkog pritiska". I južnokorejske emisije mogu se pratiti u Sjevernoj Koreji, ali Seoul tvrdi kako je riječ samo o emitiranju raznih informacija, a ne kritika na račun sjevernih susjeda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara