Škorpioni nisu glumili - pogubljenja su bila stvarna

Škorpioni nisu glumili - pogubljenja su bila stvarna

IAKO su srpski nacionalisti pokušali relativizirati snimku koja je početkom lipnja izašla u javnost, a na kojoj "Škorpioni" vrše egzekuciju muslimanskih zarobljenika, beogradski dnevni list "Danas" piše kako su dvojica muslimana koji su ustali sa zemlje nakon strijeljanja ostale četvorice, kasnije pogubljeni u jednoj baraci.

Bruno Vekarić, glasnogovornik Tužilaštva za ratne zločine, rekao je za "Danas" kako snimka pogubljenja traje 25 minuta te da su dvojica Bošnjaka kasnije ubijena u jednoj baraci, što se također vidi na istoj video-snimci.

"Ta kaseta ima 25 minuta. Točno je da te dvije žrtve ustaju, ali javnost nije upoznata s video snimkom njihove kasnije brutalne likvidacije u jednoj kući." - rekao je Vekarić i dodao da sve žrtve ovog događaja još nisu identificirane.

Četvorica ubijenih Bošnjaka imali su od 15 - 18 godina, a preostala dvojica između 20 i 30 godina. Za ovaj zločin osumnjičeni su Slobodan Medić (38) zvani Boca, Pero Petrašević (35), Aleksandar Medić (38), Aleksandar Vukov (32) zvani Vuk, Branislav Medić, Milorad Momić i Slobodan Pavlović.

Nedavno je na srpskim nacionalističkim stranicama Srpskapolitka.com objavljen tekst u kojem se tvrdi kako je film snimljen kod Trnova, u blizini Sarajeva, daleko od Srebrenice. Navodno se radilo o filmu lažnog strijeljanja, a film su "Škorpioni" navodno željeli prodati televizijskim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori sitea ustvrdili su kako snimka jasno pokazuje da su žrtve strijeljane manevarskim mecima na "dobro uspjeloj filmskoj montaži" i da je Nataši Kandić, predsjednici Fonda za humanitarno pravo, snimka prodana za 100.000 eura.

Nataša Kandić rekla je za list "Danas" kako je snimka pogubljenja autentična te kako je video-kazetu dobila osobno od bivšeg pripadnika zloglasne postrojbe "Škorpioni".

Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara