Slovenija: Rupel se žali zbog "medijskog linča"

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel napao je vodeći slovenski dnevni list "Delo" i analitičara i komentatora Vladu Miheljaka zbog "medijskog linča" koje provode protiv njegova ministarstva i njega osobno.

"Delo ne dopušta objavu mojih članaka, pa niti ispravaka na što su dužni prema zakonu. Volio bih vidjeti urednike novina poput New York Timesa i Le Mondea da odbiju priloge svojih ministara vanjskih poslova jednakom grubošću kako se to meni dogodilo na Delu. U drugim državama poštuju državne ustanove...", navodi Rupel u priopćenju koje je objavljeno na stranicama slovenskog ministarstva vanjskih poslova.

Slovenski je ministar zadnjih mjeseci bio predmetom kritika novinstva i nekih stranaka zbog svoje "proameričke" politike u vezi s ratom u Iraku, no navodi da je pravi predmet kritičara bilo približavanje euroatlantskim ustanovama, te da se iza akcije kriju "stare sile".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Uvrede i klevete tumačim time što je Slovenija za našu avangardu postala previše uspješna i opasna. Život u EU i NATO savezu možda će dovesti do veće liberalizacije i ravnopravnog tretmana (u novinama). Nadam se samo da pravo glasa neće imati samo manjina, kako je to bilo prije 15 godina..." - požalio se zbog medijskog linča od strane "avangarde" slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara