Službenica Zagrebačke banke sprijateljila se s klijentima i ukrala im 100.000 kuna

NAKON što je službenica banke pokrala umirovljenike, u Zagrebačkoj banci tvrde "kako su ovakve situacije rijetkost, te da su štedni ulozi građana kod njih sigurni".

Umirovljenici Emilija i Inoslav Redl bezuvjetno su vjerovali Zagrebačkoj banci, piše Večernji list, pa su odlučili u tu banku staviti novce koje su dobili od prodaje stana.

Sada novca na njihovu računu nema, a prijeko im je potreban kako bi imali čime plaćati umirovljenički dom i preglede kod liječnika, jer su oboje teško bolesni.

Službenica u banci Sandra Šeketa sprijateljila se s bračnim parom Redl, mjesecima ih primala preko reda, bila ljubazna, sastajala se s njima u gradu, da bi ih na kraju pokrala.

Još sredinom prošle godine Šeketa je krivotvorila njihove potpise te podigla sve novce s njihovog računa, a Redlovi su to saznali tek nedavno kada su željeli podići nešto novaca kako bi platili Dom. Na šalteru Zagrebačku banke saznali su kako im je na računu ostalo tek 75 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Još prije godinu i pol, kada su uplatili novce, Redlovima je sa računa nestalo 5000 kuna, no u Banci su ih uvjerili kako su te novce podigli oni sami. Emilija Redl rekla je i kako nikada nisu vidjeli da su dobili kamate na oročene novce.

Nakon što je otkrivena prijevara, Sandra Šeketa je posjetila Redlove, te ih molila da joj oproste jer nije imala drugog izbora. Snalažljivi umirovljenici razgovor su snimili, a sve što im je tada rekla, Šeketa sada negira, piše Večernji.

Ona tvrdi kako je novac posudila, te da Redlovi lažu. Tvrdi također da je s njima imala dogovor o pozajmici.

Umirovljeničkom bračnom paru novac će biti uskoro vraćen, rekla je Natalija Mikulić iz Službe za odnose s javnošću Zagrebačke banke, prenosi Večernji list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara