Solin- predana prva 42 stana iz Programa poticane stanogradnje

Na solinskom predjelu Japirku predana su danas na uporabu prva 42 stana u dvjema zgradama iz Programa poticane stanogradnje za grad Solin, koje su se počele graditi u travnju prošle godine.

Izgrađeni su stanovi od 39 do 75 četvornih metara po prosječnoj cijeni od 890 eura po metru, a mjesečna otplata zajma je najviše 220 eura, doznaje se od predstavnika izvođača radova splitske građevne tvrtke "Lavčević".

Darko Bilandžić, pročelnik Odjela za javne djelatnosti grada Solina, koji je predao ključeve na skromnoj svečanosti, kazao je kako kupac plaća najmanje 15 posto cijene stana kad se sklapa predugovor o prodaji, a ukupan rok otplate preostalih 85 posto, uključivo mogući poček od godine dana, ne smije biti duži od 31 godine. Osim građana koji nemaju stanove ili kuće u svom vlasništvu stanove su mogli kupiti i Solinjani koji su vlasnici stambenog prostora, ali je neprikladan za život, skučen i slično, što je također utvrđeno uvjetima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lavčević", inače, planira na susjednom zemljištu izgraditi još jednu zgradu koju bi uključio u Program poticane stanogradnje ako bude kupaca i ako se dogovori s gradskim vlastima.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara