Solunska policija uhitila Srbina umiješanog u Đinđićevo ubojstvo

POLICIJA u Solunu u subotu je izvijestila kako je u tome gradu uhitila srpskog državljanina Dejana Milenkovića za kojim se traga zbog navodnog sudjelovanja u ubojstvu bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.

Milenković je uhićen u petak navečer u Solunu, kaže se u priopćenju lokalne policije.

Šef policije objavit će pojedinosti o tomu kasnije, na konferenciji za novinare predviđenoj u subotu u podne, kaže se u priopćenju.

Beograd: O uhićenju Dejana Milenkovića Bagzija

Grčka policija je potvrdila da je u petak kasno navečer, u centru Soluna, uhitila Dejana Milenkovića Bagzija, optuženoga za sudjelovanje u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića 12. ožujka prošle godine, javilča je u subotu agencija Beta.

Milenkovićeva odvjetnica Biljana Kajganić izjavila je u subotu Radiju B92, međutim, da se njen branjenik, u dogovoru s njom, u petak navečer sam predao Konzulatu Srbije i Crne Gore u Solunu, o čemu ju je obavijestila Milenkovićeva supruga. Po odvjetnici Kajganić, Milenković se predao zato što je "zabrinut za svoj život i život svoje obitelji", ali nije precizirala o kakvoj je ugroženosti riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dejan Milenković Bagzi osumnjičen je i da je 21. veljače prošle godine pokušao atentat na premijera Đinđića, vozeći kamion kojim je pokušao presjeći kolonu vozila u kojoj se nalazio premijer. Nadležni istražni sudac mu je tad odredio osmodnevni pritvor i pokrenuo istražni postupak zbog krivotvorenja dokumenata, ali je potom, nakon četiri dana, pušten iz pritvora.

Milenković Bagzi je spominjan i kao "treći čovjek", koji je pobjegao iz sela Meljak kod Beograda, kad su u policijskoj akciji "Sablja", provedenoj nakon ubojstva premijera, poginula dvojica šefova "zemunskog klana" Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara