Split: Dodig o razlozima suzdržanosti HP-a u glasovanju o povjerenju Buličiću

PREDSJEDNIK stranke Hrvatskih proljećara (HP) Goran Dodig, reagirajući na javne kritike nakon što se vijećnik te stranke Mate Dabro suzdržao na sjednici splitskoga Gradskog vijeća na kojoj se glasovalo o povjerenju gradonačelniku Miroslavu Buličiću, na današnjoj je konferenciji za novinare kazao kako HP ne želi biti politički "bager nego konstruktor".

Na pitanje novinara zašto 20 dana nakon sjednice govori o tome, Dodig je istaknuo da im se podmeće svašta te da je još jednom želio kazati javnosti da nije riječ o kupnji vijećnika ili stranke, nego je riječ o načelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo bili za smjenu vlasti i zato je naš vijećnik bio jedan od njih devet koji je tražio odlazak gradonačelnika Buličića. Ali naš uvjet je bio da se odmah sastavi nova vlast, a ne da se najprije smijeni stara pa da se onda vidi što ćemo dalje. Tražili smo od HDZ-a da ponudi gradonačelnika i sastavi poglavarstvo, jer je najveća oporbena stranka, ali su oni to odbili i rekli da im je prekratak rok te da su oni isključivo za izvanredne izbore. Kako se nismo mogli dogovoriti, odlučili smo se suzdržati od sudjelovanja u smjeni vlasti", kazao je Dodig.

Dodao je kako će HP i ubuduće biti protiv svih odluka koje nisu na dobrobit građana Splita.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara