splitski ash: pos-ovi stanovi u splitu preskupi

Gradska organizacija Akcije socijaldemokrata u Splitu u današnjem priopćenju ističe kako je cijena stana iz programa poticane stanogradnje od 970 eura po četvornom metru u gradu vrlo visoka.

Gradnja stanova po POS-u u Splitu bi trebala početi u ljeto na Brodarici gdje bi se na zemljištu u vlasništvu splitskoga poduzetnika Željka Keruma izgradilo 500 stanova, po 970 eura za četvorni metar.

U priopćenju koje je potpisao predsjednik gradske organizacije ASH-a Mate Buljubašić navodi se da je u sjedištu stranke s ugodnim iznenađenjem primljena obavijest iz Zadra gdje se stanovi po POS-u grade za 606 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ASH osuđuje bešćutnost gradske vlasti prema splitskim podstanarima, jer je riječ o ljudima koji su pridonijeli stvaranju gradske imovine koju grad godinama rasprodaje kako bi popunio gradski proračun, stoji u priopćenju.

Za usporedbu, u ASH ističu da je Zadar imao i ima razumijevanja za udio i pomoć za svoje građane, a nije i ne prodaje gradsku imovinu, jer to smatraju ´primitivnim načinom punjenja proračuna.´

Ministarstrvo javnih radova, obnove i graditeljstva najavilo je da će sutra ministar Radmir Čačić, gradonačelnik Slobodan Beroš i predstavnik tvrtke ´Kerum´ Željko Kerum potpisati u Splitu predugovor o gradnji POS-ovih stanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara