Srpska premijerka o posjetu Vučića: "Ova atmosfera je nevjerojatna za jednu članicu EU-a"

Srpska premijerka o posjetu Vučića: "Ova atmosfera je nevjerojatna za jednu članicu EU-a"

Foto: FAH

SRPSKA premijerka Ana Brnabić rekla je kako ne očekuje naročito velike rezultate od posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje nastavak dijaloga.

"U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog. Imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su spremni na dijalog. Očekujem da dijalog krene i da posjet prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno", rekla je Brnabić.

Naglasila je da je Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj posjeti prethodila "nevjerojatna atmosfera za jednu članicu Europske unije".

Nezadovoljna hrvatskom domaćinskom reakcijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i proteste u Zagrebu", rekla je premijerka Srbije novinarima u Beogradu.

Brnabić je dodala kako nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na "nevjerojatne izjave iz Zagreba", ali da je Srbija uvijek spuštala loptu.

"Nitko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće bana Jelačića, u puteve i u sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar-Kitarović", zaključila je Brnabić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara