stara Petrinjska bolnica preuređena u Dom za psihičke bolesnike

Ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović i njemački veleposlanik u Hrvatskoj Gebhardt Weiss predali su danas u Petrinji na korištenje zgradu Stare bolnice, preuređenu u Dom za psihički bolesne odrasle osobe u koji je smješteno 80 osoba.

Ukupno je uloženo 725 tisuća eura od kojih je Vlada Republike Hrvatske dala 366 tisuća, njemačke humanitarne organizacije THW (Technisches Hilfswerk Deutschland) 183 tisuće i Arbeiter Samariter Bund (ASB) 176 tisuća eura.

Taj je projekt, rečeno je, sastavni dio njemačke humanitarne pomoći Hrvatskoj, koja od 1992. do danas iznosi više od 24 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemačka organizacija THW ovim projektom završava svoje humanitarno djelovanje u Hrvatskoj, a od 2000. godine u sklopu pet velikih projekata obnovila je 421 u ratu uništenih kuća na području Dvora, Slunja, Sunje, Matijevića, Karlovca i Petrinje, rekla je Sabine Lackner, koordinatorica THW-a za inozemstvo.

Wolfgang Gressmann, voditelj Ureda ASB-a za Hrvatsku, Srbiju, BiH i Kosovo, posebno je pohvalio dobru suradnju s lokalnim dužnosnicima u ostvarenju ovog projekta.

(Hina) ap dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara