Strugar: Projekt odgojno-obrazovnoga sustava nije moj dokument

MINISTAR prosvjete i športa Vladimir Strugar izjavio je da Projekt hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava za 21. stoljeće nije njegov dokument, nego dokument hrvatske Vlade koja ga je prihvatila 28. studenoga prošle godine.

Za prošlotjedne rasprave u Hrvatskome saboru na taj dokument iznijete su mnoge primjedbe, a konačno stajalište Sabora bit će poznato tek na sljedećoj sjednici, jer se zastupnici zbog nedostatka kvoruma nisu na prošlotjednoj završnoj sjednici očitovali o tom dokumentu.

Ministar je najavio na današnjoj konferenciji za novinstvo o Prijedlogu zakona o športu da će se u tijeku tjedna održati konferencija za novinare na kojoj će se Vlada očitovati o iznesenim primjedbama na projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da će se rasprava o projektu nastaviti na sveučilištima i to uglavnom o dva pitanja koja su se pokazala ključnima - treba li se obvezno obrazovanje produljiti na devet, umjesto dosadašnjih osam godina te o stručnome obrazovanju učitelja.

Ministar je rekao da poštuje sva mišljenja iznesena u tijeku rasprave koja je, kako je istaknuo, pokazala koliko smo i jesmo li uopće spremni provesti promjene.

Što se pak tiče Projekta hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava za 21. stoljeće, ministar je opetovao da ga, ako bude donesen, neće donijeti Ministarstvo prosvjete i športa nego hrvatska Vlada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara