Suradnja HAMAG-a i Sonic Banke

PREDSJEDNIK Uprave Banke Sonic Goran Gazivoda i predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo Tomislav Kovačević potpisali su sporazum temeljem kojeg će HAMAG izdavati garancije za poduzetničke kredite malim i srednjim poduzetnicima, klijentima Banke Sonic, i na taj način omogućiti ostvarenje kvalitetnih poduzetničkih projekata u slučajevima kada poduzetnici ne raspolažu dostatnim instrumentima osiguranja povrata kredita.

Prema odredbama sporazuma, visina garancije kretat će se, ovisno o programu, do najviše 80 posto glavnice kredita. Obzirom da je HAMAG-ova garancija visokovrijedan instrument osiguranja, zanimanje banaka za garancije HAMAG-a u stalnom je porastu. Lani je Agencija odobrila garancija u visini od 145 milijuna kuna, čime je omogućeno preko 374 milijuna kuna investicija u hrvatsko gospodarstvo.

"Banka Sonic putem svoje mreže poslovnica već ostvaruje uspješnu suradnju s ministarstvima RH i HBOR-om. Cilj suradnje naše banke i HAMAG-a je jednostavnije kreditiranje kvalitetnih poduzetničkih projekata"- kazao je Goran Gazivoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Kovačević je rekao kako je zahvaljujući snažnom opredjeljenju Vlade RH za razvoj poduzetništva, proteklih nekoliko godina zabilježen znatan porast broj poduzetnika i njihovih aktivnosti u gospodarstvu. Istaknuo je kako HAMAG kao najveća državna agencija za poticanje razvoja poduzetništva partner je s više od 99% registriranih gospodarskih subjekata u RH i siguran oslonac svakom hrvatskom poduzetniku da dobar poslovni projekt završi na tržištu.

"Očekujem da će se potpisom Ugovora HAMAG-a i Banke Sonic malim i srednjim poduzetnicima stvoriti bolji uvjeti za dobivanje povoljnijih kreditnih sredstava - povoljnije kamate te prvenstveno brže rješavanje zahtjeva poduzetnika" kazao je Ivan Braćić, pomoćnik ministra gospodarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara