SUTRA MEĐUNARODNI DAN SVJESNOSTI O MUCANJU

Hrvatska udruga za pomoć osobama koje mucaju "Hinko Freud" sutra će prigodnim susretom logopeda i osoba koje mucaju u Klinici za dječje bolesti obilježiti 22. listopad, Međunarodni dan svjesnosti o mucanju.

Dan ukazivanja na problem mucanja ove se godine obilježava pod nazivom "Međunarodni dan svjesnosti o mucanju je zapravo svaki dan ... mi ga samo obilježavamo 22. listopada", priopćila je Udruga "Hinko Freud".

Inicijativu za obilježavanjem toga dana pokrenuo je prije šest godina Amerikanac Michael Sugerman, a prihvatile mnoge međunarodne udruge.

Cilj je da se javnost upozna s činjenicama o mucanju i osmisle aktivnosti koje će osobama koje mucaju olakšati život i unaprijediti komunikaciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poremećaji govora, jezika i slušanja pogađaju oko sedam posto stanovništva Hrvatske, odnosno oko 300.000 osoba. Poremećaji se pojavljuju u različitim oblicima, od prirođenih do poremećaja uzrokovanih ozljedama ili bolešću.

Većini osoba s takvim poteškoćama može se pomoći ili ih naučiti da se lakše nose s govornim i jezičnim problemima. Stoga je savjetovanje s logopedima, informiranje i obrazovanje o tim problemima važno za podizanje svijesti javnosti,

ističe udruga "Hinko Freud".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara