Sutra novi "Vjesnik" s prvom i zadnjom stranicom u boji i novom koncepcijom

SUTRAŠNJI broj dnevnog lista "Vjesnika" imat će prvu i zadnju stranicu u boji, bit će grafički redizajniran, s novom koncepcijom i kraćim tekstovima, a sadržajno će biti bogatiji, rekla je nova glavna urednica "Vjesnika" Andreja Latinović najavljujući promjene u koncepciji tog dnevnika.

Novi će "Vjesnik" grafički, koncepcijski i sadržajno biti bogatiji od dosadašnjeg, rekla je Andreja Latinović Hini u povodu sutrašnjeg izlaska novog "Vjesnika". "Format Vjesnika zasad ostaje isti jer namjeravamo napraviti ozbiljnu analizu tržišta kako bismo vidjeli kakav format žele čitatelji", rekla je Latinović.

"Svjesni smo da u ovome brzom ritmu života ljudi više nemaju vremena za iščitavanje dugačkih tekstova. Zato idemo na kraće forme i najavljujemo povratak fotografije na Vjesnikove stranice, fotografije koja će držati vodu kao i tekst", rekla je Latinović.

Napomenula je da su u "Vjesniku" promjene već počele, a sada će ih usavršiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neke rubrike već su doživjele koncepcijske izmjene, primjerice Stajališta, koja su bila na dvije stranice lista, a sada su na jednoj, koja će biti opinion page, to jest salon autora, kolumnista i komentatora. Uvest će se i novi sadržaji za mlađe čitatatelje, poput tema iz znanosti i informatike", rekla je Latinović.

"I dalje ćemo inzistirati na jakoj vanjskoj politici i kulturi, po kojima je Vjesnik oduvijek bio poznat. Uoči Europskog prvenstva u nogometu i Olimpijskih igara novi Vjesnik posebnu će pozornost posveti sportu", istaknula je glavna urednica tog lista u većinskom vlasništvu države.

Podsjetila je da su u "Vjesniku" već ukinuli posebne priloge "Caffe" i "Antenu" i krenuli s novim prilogom za film, glazbu i medije "Oko", dok će dosadašnji posebni prilog Panorama biti u sklopu lista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara