Šuvar očekuje prelazak praga u trima izbornim jedinicama

SOCIJALISTIČKA radnička partija (SRP) izići će na izbore u svim izbornim jedinicama, a, kako je danas u Karlovcu rekao predsjednik stranke Stipe Šuvar, u Hrvatskoj će za tu stranku glasovati oko 200.000 glasača, dok su im najveći izgledi da prođu izborni prag u 1., zagrebačkoj, 6., sisačko-moslavačkoj i 2., koprivničko-križevačkobjelovarskoj izbornoj jedinici.

Šuvar je ocijenio da je sadašnja vlast svojim propustima propustila i priliku za ulazak u EU 2007., "tako da će novu priliku imati 2009. ili 2010. i tada će zajedno s nama ući i zemlje zapadnog Balkana".

Po Šuvarovoj ocjeni hrvatska politička elita vodi zemlju tako da bi mogla "postati malena, zaboravljena, periferna europska država koja neće nimalo vladati svojim razvojem". "Uzrok tomu je što nemamo razvojni program ni razrađenu razvojnu viziju. Hrvatska se samo trudi da rasproda bogatstvo umjesto da osmisli pametnu razvojnu politiku", ocijenio je Šuvar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za karlovački SRP Šuvar je kazao da mu je u prošlih šest godina, koliko postoji, članstvo bilo vrlo kolebljivo te da se zbog neaktivnosti dosadašnjeg predsjednika Milosava Božića "pasiviziralo". Preostalih tridesetak članova danas je izabralo novo vodstvo s predsjednikom Tomom Rašićem na čelu.

(Hina) vhor vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara