Svečano uručena donacija japanske vlade za razminiranje

Japanska je vlada u petak u Zagrebu u zgradi Ministarstva rada i socijalne skrbi predala donaciju vrijednu 72.585 eura Hrvatskom centru za razminiranje (HRC), a potpisivanju ugovora prisustvovali su japanski veleposlanik u Hrvatskoj Shojiro Imanishi i predsjednik HRCa Otto Jungwirth.

Donacija je namijenjena za nabavu opreme za pirotehničare, provođenje tehničkog izvida te kod same izrade projekata za područje Dalmacije i Karlovca.

Jako sam zadovoljan zbog potpisivanja ovog ugovora o donaciji za razminiranje jer je to vrlo važan problem za Hrvatsku, rekao je japanski veleposlanik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mine su opasne za stanovnike i priječe razvoj i obnovu, dodao je Imanishi izrazivši nadu da će HRC ostvariti svoj cilj i očistiti Hrvatsku od mina do 2010. godine.

Hrvatska je država u cijelosti vrlo svjesna svih posljedica koje proizlaze iz problema mina koji imamo i čine napore kako bi taj problem do 2010. godine riješili, rekao je predsjednik HRC-a Jungwirth.

Prema riječima japanskog veleposlanika, japanska je vlada u želji da pomogne hrvatskoj vladi u uklanjanju ovog problema uložila više od 2,5 milijuna američkih dolara preko UN-ovog fonda za pomoć u razminiranju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara