SVEUČILIŠNA ORGANIZACIJA HSS-A O SMJEŠTAJU STUDENATA

Uoči početka nove akademske godine Sveučilišna organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) upozorava na problem smještaja studenata u Zagrebu, što je, kako tvrdi u današnjem priopćenju, posljedica višegodišnje nebrige oko izgradnje novih studentskih domova.

Podsjetivši da je zadnji studentski dom u Zagrebu izgrađen 1987., Sveučilišna organizacija HSS-a ističe da je stanje dodatno pogoršano obnovom studentskog doma "Ante Starčević" u Zagrebu, čijih je 1.100 ležajeva još nedostupno studentima.

HSS-ovi sveučilištarci napominju da je radi te obnove povećana bodovna granica na natječaju za smještaj studenata u dom, čime je položaj studenata dodatno narušen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni podupiru obnovu doma, no smatraju da se boljom organizacijom trebala izbjeći "zbrka oko skorašnjeg useljenja studenata". Stoga predlažu Ministarstvu znanosti i tehnologije da poveća broj i visinu subvencija za privatni smještaj.

U priopćenju se izražava nada da će na skorašnjem sastanku studentskih predstavnika s ministrom znanosti i tehnologije Gvozdenom Flegom (2. rujna) ministar uzeti u obzir aktualno stanje i zahtjeve studenata te smanjiti školarinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara