TADIĆ: Mladić se nalazi negdje između Bosne i Srbije

Optuženik pred haaškim sudom za kojim se već duže vrijeme bezuspješno traga, general Ratko Mladić, najvjerojatnije se nalazi negdje između Srbije i Bosne, ustvrdio je u izjavi za beogradske "Večernje novosti" od petka srbijanski predsjednik Boris Tadić. L

"Dok sam bio ministar odbrane provedene su opsežne pretrage na područjima koje je vojska kontrolirala i sigurno je da se general Ratko Mladić nije nalazio ni u jednom vojnom objektu. Sada i policija sve iznova istražuje i vjerujem policijskim i vojnim izvješćima koje danas dobivam da se Mladić nalazi negdje između Bosne i Srbije", rekao je u intervjuu srbijanski predsjednik.

Tadić je naglasio da je slučaj vojnog zapovjednika bosanskih Srba prioritet suradnje s Haaškim tribunalom, na što upozorava i međunarodna zajednica.

"U Americi mi je još jednom potvrđeno da je prioritet suradnje s Haaškim tribunalom Ratko Mladić, dok pitanje četvorice generala nije stavljeno ad akta. Mladić je prioritetno pitanje za međunarodnu zajednicu i SAD, koje su se i zakonom obvezale da će pomagati Srbiji i Crnoj Gori samo ukoliko Ratko Mladić, zbog zločina počinjenog u Srebrenici, bude predan sudu u Haagu"- naglasio je Tadić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ratni zločin - posebice takvih razmjera kakav je bio onaj u Srebrenici, ne može i ne smije ostati nekažnjen, rekao je među ostalim Tadić "Večernjim novostima".

Naglasio je i da bi posljedice nesuradnje sa Haagom bile "katastrofalne za zemlju, ne samo danas, već i za budućnost".

(Hina) xtman ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara