Tadićev ured demantirao Stanimirovića: Slučajem Purda trebaju se baviti tužiteljstva

Foto: AFP

URED srpskog predsjednika Borisa Tadića demantirao je izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića koji je rekao da mu je Tadić kazao kako Srbija neće inzistirati na izručenju Tihomira Purde, ako je jedini dokaz iznuđen u zatvoru.

Tadićev ured je ponovio ranije kazani stav da Purdin i druge slične slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i tužiteljstva Srbije i Hrvatske uz poštivanje pravnog sustava obje države. "Svi drugi prepričani stavovi su netočne interpretacije", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Srbije, piše B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija neće inzistirati na tome predmetu, ako se temelji na iznuđenim dokazima"

Stanimirović je kazao da ga je Tadić u neslužbenom razgovoru pitao o političkoj situaciji u Hrvatskoj zbog slučaja Purda, a predsjednik SDSS-a mu je rekao da je ona radikalizirana brojnim prosvjedima i peticijama. "On mi je rekao da Srbija neće inzistirati na tom predmetu, ako nema drugih dokaza osim onih koji su iznuđeni ili dobiveni dok je Purda bio u zatvorima", kazao je Stanimirović.

Tadićev ured je istaknuo danas da je predsjednik Srbije svoj stav o slučaju Purda 10. siječnja u telefonskom razgovoru rekao hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor i da se taj stav nije promijenio. Purda je 5. siječnja, zbog srpske tjeralice, uhićen u BiH, a jučer mu je na maksimalnih šest mjeseci produžen ekstradicijski pritvor. U Srbiji je optužen za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara