Talibani ponosno preuzeli odgovornost za jučerašnji napad na ured UN-a

Talibani ponosno preuzeli odgovornost za jučerašnji napad na ured UN-a

Tekst: I.Ka.
Foto: AFP

TALIBANSKI pobunjenici u Pakistanu su preuzeli odgovornost za napad koji se jučer dogodio ispred ureda UN-a u Islamabadu u kojem je poginulo pet zaposlenika Svjetskog programa za prehranu. "Ponosno preuzimamo odgovornost za samoubilački napad na ured UN-a u Islamabadu", kazao je predstavnik talibana Azam Tarik u telefonskom razgovoru. Dodao je da UN i druge strane humanitarne organizacije ne obraćaju dovoljno veliku pažnju na interese muslimana i najavio je kako će takvih i sličnih napada biti još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mete napada mogle bi biti vladini i američki uredi i predstavnici pakistanskih sigurnosnih sila. U jučerašnjem napadu živote su izgubila četiri Pakistanca i jedan Iračanin. Muškarac koji je imao na sebi osam kilograma eksploziva se raznio u predvorju ureda UN-a. Slobodno je ušetao u predvorje ureda UN-a pored svih sigurnosnih kamera, detektora i visokih mjera sigurnosti.

Ujedinjeni narodi su zbog sigurnosnih razloga do daljnjega zatvorili sve svoje urede u Pakistanu, prenosi Associated Press. Pakistanski ministar unutarnjih poslova Rehman Malik je talibane oštro optužio da su napad izvršili kako bi osvetili smrt svog vođe Bejtulaha Mehsuda koji je u kolovozu poginuo u američkom zračnom napadu. Talibani, koji se skrivaju u plemenskom pojasu na sjeverozapadu države su prošlog mjeseca zaprijetili odmazdom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara