Tarantinov film "Kill Bill" prikazivat će se u dva dijela

DISTRIBUTER "Miramax" podijelio je novi film Quentina Tarantina "Kill Bill" na dva nastavka, te će u kinima uskoro igrati samo njegov prvi dio.

Umjesto da Tarantinov film, koji traje oko tri sata, pusti u cijelosti, "Miramax" je odlučio 10. listopada krenuti s premijerom prvog dijela, koji će, kao i drugi, trajati oko 90 minuta.

Datum premijere drugog dijela filma još nije određen, no vjerojatno će se u kina pustiti šest mjeseci nakon prvog, izjavio je Harvey Weinstein, suosnivač "Miramaxa".

Taj potez Tarantinu omogućuje da gledateljima prikaže punu priču i tako izbjegne nedostatke do kojih bi moglo doći ako bi se film skratio na prihvatljiviju dužinu.

"Miramax" se u prošlosti znao sukobiti s redateljima zbog premontiranja filmova (među ostalim s Martinom Scorseseom zbog "Bandi New Yorka" i s Billyjem Bobom Thortonom zbog filma "All the Pretty Horses").

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kill Bill" je prvi Tarantinov film nakon "Jackie Brown" iz 1997. U njemu Uma Thurman glumi ubojicu koja se želi osvetiti čovjeku koji ju je pokušao ubiti.

"Miramax" se trudi biti susretljiv prema Tarantinu, jer je on toj kući, sa svojim filmom "Pakleni šund" (koji je zaradio 100 milijuna), osigurao veliku dobit i ugled u Hollywoodu.

"Mi vjerujemo u Tarantina jer s njim imamo samo dobra iskustva", rekao je glasnogovornik "Miramaxa" Paul Pflug. "On je jedan od glavnih razloga zbog kojih je Miramax postao to što jest".

Razdvajanje filma "Kill Bill" u dva nastavka financijski je rizik za "Miramax" jer se reklame i troškovi distribucije moraju plaćati dvaput. No, ako film uspije i "Miramax" će zaraditi više jer će gledatelji dvaput plaćati da pogledaju u originalu jedan film.

(Hina) ag bis

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara