Teškoće u vodoopskrbi Požeštine

ZBOG nedostatnih količina oborina u Požeštini je i dalje znatno smanjena izdašnost požeških vodocrpilišta Stražemanke i Veličanke pa samo zahvaljujući golemim naporima da se u vodoopskrbnoj mreži održe tlakovi potrošači Regionalnoga vodovodnog sustava Požeštine nemaju većih teškoća u opskrbi pitkom vodom, doznaje se u požeškom komunalnom poduzeću Tekiji.

Iz Tekije upozoravaju kako pitku vodu treba trošiti štedljivo, to više što je u Požeštini još na snazi odluka Poglavarstva Požeško-slavonske županije o racionalnoj potrošnji vode. Ako se uz povećanu potrošnju nastavi nepovoljna hidrološka situacija, uskoro bi, kako se doznaje, opskrba pitkom vodom mogla biti otežana u višim zonama vodoopskrbnog sustava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većih teškoća u opskrbi pitkom vodom ovih dana imaju stanovnici nekoliko sela u čaglinskoj općini koji se koriste lokalnim vodovodom. U naseljima Ruševo, Sovski Dol i Paka dotok vode s izvorišta je i do pet puta slabiji od uobičajena. Opskrbu vodom, kako kažu Tekijini stručnjaci, otežavaju i nesavjesni mještani koji sami reguliraju ventile na vodovodnoj mreži. Zato su predstavnici čaglinske općine i mjesnih odbora upozoreni da mještani ne smiju sami regulirati dotok vode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara