Foto: Shutterstock
STRANICA The Daily Meal objavila je članak Aly Walansky naslovljen "Nikad nećete povjerovati da ovih devet gradova ima hranu svjetske klase", a autorica je člankom privukla pažnju gastroturista na neka manje razvikana mjesta.
Ono što će biti zanimljivo domaćim čitateljima svakako je i podatak da se na listi našao i Rovinj.
"Rovinj je poznat po maslinovom ulju, tartufima i svježoj ribi, a blizina malih i raznolikih farmi, mora i talijanski utjecaj učinili su ovaj hrvatski grad jedinstvenim epicentrom pokreta Spore hrane. Vinski podrum restorana u hotelu Monte Mulini diči se jednom od najboljih ponuda vina i jelima Tomislava Gretića koji je poznat po svom jedinstvenom pristupu u kojem gosti imaju pogled na kuhinju dok on priprema jela prema njihovim željama", piše autorica.
U članku se spominje i restoran hotela Lone koji nudi "fuziju tradicionalnih i modernih mediteranskih specijaliteta" Priske Thuring.
Društvo u kojem se Rovinj našao čine i Providence, Memphis, kineski Macau, Evora u Portugalu, Jeruzalem, vijetnamski Hoi An, Hobart (Australija) i Gaziantep u Turskoj.