Tinejdžeri u Maroku snimili pokušaj silovanja bolesne djevojke u autobusu: Putnici šutjeli i gledali

Tinejdžeri u Maroku snimili pokušaj silovanja bolesne djevojke u autobusu: Putnici šutjeli i gledali
Screenshot: Morocco World News
 
U NEDJELJU je na društvenim medijima objavljena snimka pokušaja grupnog silovanja bolesne djevojke u Maroku, u autobusu punom ljudi od kojih nitko nije reagirao.
 
Snimka napada izvršenog 18. kolovoza u Casablanci je zbog potresnog sadržaja uklonjena s interneta. Prikazuje 24-godišnju žrtvu s mentalnim invaliditetom kako plače i moli za pomoć, dok skupina tinejdžera trga s nje odjeću, vrijeđa ju i seksualno zlostavlja.
 
"Sama je kriva, ušla je u autobus pun muškaraca"
 
Nitko od putnika nije htio pomoći žrtvi kroz cijeli incident, dok na samom kraju glas nije povikao da se "maknu od djevojke". Zbog napada su u ponedjeljak uhićena šestorica tinejdžera u dobi između 15 i 17 godina, a istraga protiv njih je u tijeku.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Neki od stanovnika Maroka su nakon napada osudili djevojku, tvrdeći da je "sama kriva jer je ušla u autobus pun muškaraca". Drugi su osudili ljude koji joj nisu pomogli te izjavili da su "isti kao silovatelji".
 
"Mlada žena je žrtva seksualnog zlostavljanja u autobusu u Maroku. Nitko nije intervenirao. Što se događa ljudskim bićima? Barbarstvo", objavio je na Twitteru Abdullah Sharif.
 
 
Mnogi su upozorili da su silovanje i okrivljavanje žrtve ogromni problemi u Maroku. Prema jednoj nacionalnoj anketi, skoro dvije trećine Marokanki je tijekom života pretrpjelo seksualno, tjelesno ili psihološko zlostavljanje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara