Tomčić potvrdio: HSS neće u koaliciju s HDZ-om

Tomčić potvrdio: HSS neće u koaliciju s HDZ-om

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić službeno je izvijestio da HSS neće koalirati s HDZ-om, već će biti konstruktivna oporba.

Predsjedništvo HSS-a jednoglasno je prihvatilo prijedlog predsjednika stranke Zlatka Tomčića da HSS ne koalira s HDZ-om, nego da ode u oporbu.
Unatoč tomu što je bilo različitih stajališta o nekim pojedinostima, Predsjedništvo HSS-a je jednoglasno poduprlo moj prijedlog, izjavio je Tomčić novinarima nakon četiri i pol sata duge sjednice Predsjedništva.

Nije želio reći o kojim je stajalištima riječ, ustvrdivši da "ozbiljna politička stranka može nešto i zadržati u obiteljskom krugu".

O prijedlogu da HSS ne koalira s HDZ-om u novoj Vladi raspravljat će i Glavni odbor stranke najvjerojatnije 20. prosinca, kad će razmatrati i HSS-ove izborne rezultate, s kojima u stranci nisu zadovoljni.

Zlatko Tomčić večeras je izrazio uvjerenje da je HSS nakon odluke počeo izlaziti iz krize nastale zbog loših izbornih rezultata, rekavši da je stranka "na pragu novog zamaha". Ponovio je da HSS odlazi u oporbu te da će stranka funkcionirati "kao konstruktivna oporba". "Prihvaćat će, dakle, sve dobre, a odbijati, po njezinu sudu, loše prijedloge", rekao je Tomčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da će se HSS posebno posvetiti regionalnim i lokalnim samoupravama, gdje ima osam župana i oko 130 načelnika i gradonačelnika.

Tomčić je novinare podsjetio i da već više od godine i pol dana u HSS-u nema zabrane za lokalne koalicije s drugim strankama, pa i s HDZ-om, te da je stranačka središnjica isključena iz takvih tema.

Predsjednik HSS-a je također rekao da je na današnjem sastanku Predsjedništvo HSS-a izrazilo želju da Hrvatska što prije dobije Vladu koja će dobiti povjerenje Hrvatskog sabora kako bi se mogli obavljati važni poslovi, počev od donošenja državnog proračuna za iduću godinu.

Stajalište je HSS-a, rekao je Tomčić, da svako otezanje sa sastavljanjem nove Vlade izravno šteti Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara