Trojica oslobođenih talijanskih talaca stigla u Rim

TROJICA talijanskih talaca, otetih 12. travnja u Iraku, koje su 8. lipnja oslobodile američkopoljske koalicijske snage, napadom pokraj Bagdada, stigla su u srijedu posebnim zrakoplovom talijanskog ratnog zrakoplovstva u zračnu luku Ciampino pokraj Rima.

Salvatore Stefio, Umberto Cupertino i Maurizio Agliana, koji su bili zarobljeni zajedno s Fabriziom Quattrocchijem, kojeg su otmičari ubili 14. travnja, dobro se osjećaju i nakon susreta s članovima obitelji u zračnoj luci, helikopterom su prebačeni u vojarnu karabinjera gdje će ih saslušati rimski tužitelji s obzirom na to da je otvorena istraga o cijelom događaju.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini izjavio je kako se s otmičarima nije pregovaralo o njihovu oslobađanju. Oslobođeni su brzom akcijom vojnika međunarodnih snaga u Iraku u kojoj nije bilo žrtava. Američka, poljska i talijanska tajna služba radile su na otkrivanju mjesta njihova zatočeništva, a onda je, u skladu s pravilnikom, talijanski premijer Silvio Berlusconi odobrio vojnu akciju za njihovo oslobađanje. Naime, međunarodne snage ne smiju početi operaciju oslobađanja talaca
Tekst se nastavlja ispod oglasa

bez odobrenja vlade zemlje iz koje su taoci.

(Hina) xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara