U Banja Luci "kupio" Ruskinju, a u Zagrebu je tjerao na prostituciju

U Banja Luci "kupio" Ruskinju, a u Zagrebu je tjerao na prostituciju
ZBOG sumnje da je prije gotovo dvije godine "kupio" 22-godišnju Ruskinju i tjerao ju na prostituciju, te nakon nekog vremena prodao drugom "vlasniku" policija je uhitila 38-godišnjeg hrvatskog državljana, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Uhićenom svodniku i trgovcu bijelim robljem policija je ušla u trag nakon što je krajem kolovoza u stanu u zagrebačkom naselju Ferenščica uhitila 22-godišnju Ruskinju koja se odavala prostituciji.

Djevojka je u Hrvatsku došla u studenom 2001., nakon što ju je u Banja Luci za 3.000 njemačkih maraka "kupio" osumnjičeni 38-godišnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do dolaska u Hrvatsku djevojka je bila uvjerena da će je muškarac koji je po nju došao u Banja Luku zaposliti u jednom splitskom restoranu. No, kada je pješice ilegalno ušla u Hrvatsku, 38-godišnjak ju je smjestio u manji kontejner i priznao da ju je kupio. Kazao joj je i da mu mora vratiti 3.000 maraka zabavljajući goste u njegovom lokalu i pružajući seksualne usluge. Pritom je obećao da će joj davati polovicu prostitucijom zarađenog novca.

Nakon nekog vremena osumnjičeni je djevojku u alkoholiziranom stanju napao i silovao te ju nekoliko dana držao zaključanu u kontejneru gdje je bila smještena, kažu u policiji. Potom ju je za 2.000 maraka prodao trećoj osobi.

Kada mu je ušla u trag policija je uhitila 38-godišnjaka, te ga uz kaznene prijave za silovanje, uspostavu ropstva, prijevoz robova i međunarodnu prostituciju predala istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Prekršajni sud je Ruskinju protjerao iz Hrvatske.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara