U Brčkom održana manifestacija "otvoreni gradovi Balkana"

Manifestacija "Otvoreni gradovi Balkana" održana je u srijedu, u povodu Dana ljudskih prava, u bosanskohercegovačkom gradu Brčkom. L

Na tom prvome po redu okupljanju sudjeloali su predstavnici 17 gradova, a susret je organizrian u sklopu zaključka europskih regija o bržoj reintegraciji Balkana.

Na okruglom stolu na temu "Tolerancijom za ljepšu budućnost" govorili su gradonačelnici, dogradonačelnici i predstavnici gradova, predstavnici euro-regija iz četiri države a predstavljen je bio i sporazum koji su u srijedu potpisali gradovi Beograd i Banja Luka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iduća manifestacija "Otvoreni gradovi Balkana" trebala bi se održati u Rijeci o čemu će se tamošnje općinsko poglavarstvo očitovati pismenim putem, kazao je Luciano Sušanj, dogradonačelnik Rijeke.

Iz BiH sudjelovali su Brčko, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka i Gradačac, s područja Državne zajednice Srbije i Crne Gore Beograd, Niš, Bačka Palanka, Subotica, Podgorica, Budva i Novi Sad, iz Hrvatske Vukovar, Osijek i Rijeka te iz Makedonije Skopje i Ohrid.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara