U Dubrovniku predstavljen hrvatski nastup na "EXPO-u 2005"

U DUBROVNIKU je danas predstavljen projekt nastupa Hrvatske na svjetskoj izložbi "Expo 2005", koja će se od 25. ožujka do 25. rujna iduće godine održati u Japanu.

Tema velike svjetske izložbe je mudrost prirode, a nastup Hrvatske, koja nakon Lisabona i Hannovera po treći put od osamostaljenja nastupa na svjetskoj izložbi, zamišljen je pod motom "Kap vode - zrno soli".

Kako je istaknuo izvršni direktor "Croatia Expoa" Dubravko Marić, samo predstavljanje Hrvatske zasnovano je na ideji i metafori solane, pa tako i one stonske, a temelji se na specifičnosti hrvatskog krajolika i povijesti. Sam projekt od velikog je kulturnog i gospodarskog značenja za našu zemlju i njezino je prvo predstavljanje na Dalekom istoku, istaknuo je Marić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski paviljon bit će podijeljen na dvije etaže i pet prostorno-scenskih cjelina, a posjetitelji će s galerije gledati videoprojekciju Hrvatske na kojoj će se izmjenjivati karakteristični prizori - ribarska mreža, urbana struktura Dubrovnika, jedriličarska regata, slavonsko kolo, polja pšenice, paška čipka. Očekuje se da će izložbu vidjeti oko 15 milijuna posjetitelja.

(Hina) xhš yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara