U eksploziji u iranskoj tvornici poginulo sedam osoba, 12 ih je ozlijeđeno

U eksploziji u iranskoj tvornici poginulo sedam osoba, 12 ih je ozlijeđeno

Ilustracija: AFP

SEDAM je osoba poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno prilikom eksplozije u tvornici željeza u Iranu, javili su iranski državni mediji. Među žrtvama ima i stranih državljana.

Eksploziju koja se u privatnoj tvornici dogodila u nedjelju uzrokovala je odbačena municija koja je u tvornicu dostavljena kao staro željezo, prenijela je iranska novinska agencija Irna.

Azizollah Seyfi, guverner regije Yazd u središnjem Iranu u kojoj se tvornica nalazi rekao je kako je poginulo nekoliko stranih državljana, no nije dao nikakve detaljnije informacije o nacionalnosti žrtava niti o uzroku eksplozije. Čitav događaj sada se istražuje, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, lokalni član parlamenta Ali Akbar Oliaw rekao je kako se među pristiglim starim željezom nalazila neispravna i neeksplodirana municija, što je dovelo do eksplozije.

Od početka godine u tvornicama i na vojnim lokacijama u Iranu dogodilo se nekoliko neobjašnjenih eksplozija, što je izazvalo glasine o upletenosti stranih obavještajnih službi koje pokušavaju poremetiti i onesposobiti iranski nuklearni program.

U studenom je u snažnoj eksploziji u vojnoj bazi u blizini Teherana poginulo 17 osoba, a krajem istog mjeseca još je jedna eksplozija zabilježena u tvornici u provinciji Asfahan. Uzroci tih incidenata i dalje su nejasni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara