U napadu na zračnu bazu u Sri Lanki najmanje troje poginulih, 16 ozlijeđenih

U napadu na zračnu bazu u Sri Lanki najmanje troje poginulih, 16 ozlijeđenih

U BOMBARDIRANJU vojne baze na Sri Lanki, koja se nalazi u blizini međunarodne zračne luke, sjeverno od Colomba, u prvom pobunjeničkom napadu koji se dogodio iz zraka, poginulo je najmanje troje, a ozlijeđeno 16 osoba, prenosi BBC.

Dva lakša aviona ispustila su dvije bombe na parkiralište za zrakoplove i helikoptere. Međunarodna zračna luka, iako nije oštećena u napadu, odmah je zatvorena.

U napadu na zračnu luku i bazu koji je 2001. godine izvela pobunjenička skupina "Tamilski tigrovi", poginulo je 18 ljudi, a uništena je polovica nacionalne zračne flote.

Danas je ista ta skupina na TamilNetu potvrdila odgovornost za napad na bazu Katunayake, koja se nalazi 30 kilometara sjeverno od glavnog grada Colomba. Također, u svom izvješću su napisali kako su dva zrakoplova koji su izveli napad sretno stigli nazad na pobunjenički teritorij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je mjera kojom želimo zaštititi tamilske civile od genocidalnog bombardiranja vojnih snaga Sri Lanke. Uslijediti će još sličnih napada." - rekao je glasnogovornik pobunjeničke vojske Rasiah Ilanthiraiyan.

Napad koji se dogodio u noći sa nedjelje na ponedjeljak, oko 0.45 prema lokalnom vremenu, izazvao je sveopću paniku na tom području.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara