U operaciji vojske SAD-a ubijena trojica Iračana, trojica ranjena

TROJICA su Iračana ubijena, a još trojica su teško ranjena u operaciji američke vojske u jednom selu sjeverno od grada Faluje, 50 kilometara zapadno od Bagdada, javlja u utorak agencija France Presse pozivajući se na bolničke izvore i na izjave svjedoka.

Liječnik Ayman Abdel Kader al Ami iz bolnice u Faluji je kazao da su trojica ubijenih i trojica ranjenih članovi iste obitelji te da su bili iz mjesta al Josr, udaljenog dva kilometra od Faluje.

Prema riječima svjedoka, američka je vojska opkolila selo oklopnim vozilima poslije ponoći nakon čega je otvorila vatru, a onda ispalila i rakete zrak-zemlja. Helikopteri i zrakoplovi su nadlijetali to područje, dodali su svjedoci.

Američki vojni dužnosnici su izjavili kako trenutačno ne raspolažu informacijama o takvoj operaciji.

Faluja je sunitsko središte u pokrajini Al-Anbar, poznatoj po lojalnosti režimu Sadama Huseina. U ponedjeljak navečer u gradu se okupilo oko 250 prosvjednika koji su, noseći portrete bivšeg iračkog predsjednika, tražili povratak na vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tom su području također učestali napadi na američke vojnike.

Iračka prijelazna Vlada: Oštre mjere prema arapskim medijima

Iračka prijelazna vlada najavit će "oštre i zastrašujuće mjere" protiv satelitskih postaja al Jazeere i al Arabiye, izjavio je u utorak novinarima Samir al Sumaydai.

"Najavljujemo mjere koje se odnose na medije. Ta je odluka razmotrena u ponedjeljak i dolazi nakon zlouporabe od strane određenih arapskih medija, posebice al Jazeere i al Arabiye", izjavio je irački dužnosnik.

"Mjere će biti oštre i zastrašujuće prema tim dvjema televizijskim postajama i prema drugim medijima", dodao je.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara