U Osijeku okrugli stol "Studenti i stipendije" u sklopu ovogodišnje akcije

U Osijeku okrugli stol "Studenti i stipendije" u sklopu ovogodišnje akcije
JUČER je u sklopu akcije tjednika Nacional «Top stipendija za top studente» na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održan okrugli stol «Studenti i stipendije».

Sudionici okruglog stola bili su prof. dr. sc. Gordana Kralik, rektorica Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Draženka Jurković, prorektorica za nastavu, prof. dr. sc. Žaneta Ugarčić-Hardi, prorektorica za znanost, dvije studentice, prošlogodišnje korisnice najviših stipendija u Republici Hrvatskoj, Ivana Begić i Andrea Krajina, gradonačelnik grada Osijeka, Zlatko Kramarić, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ljerka Dobaj-Ristić, član Poglavarstva za prosvjetu i kulturu, Antun Katalinić, predsjednik Predsjedništva studentskog zbora, Alen Bjelica, te Danijel Koletić moderator okruglog stola i predstavnik «Apriori komunikacije», agencije za odnose s javnošću akcije «Top stipendija za top studente».

Sudionici su za okruglim stolom pokušali odgovoriti na pitanja, koja su aktualna u hrvatskoj kada se govori o ulaganju u hrvatske studente.

U ovoj konstruktivnoj raspravi aktivno su sudjelovali predstavnici medija i studenti Sveučilišta u Osijeku. Sudionici su se složili da se unatoč podizanju razine svijesti o važnosti ulaganja u obrazovanje, u hrvatskoj još uvijek premalo cijeni znanje, te da su sukladno tome i ulaganja u obrazovanje mala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvalevrijedni primjer društveno-korisnog ulaganja novčanog kapitala pokazuju samo one tvrtke koje imaju viziju budućnosti vlastitog poslovanja u sve zahtjevnijem gospodarskom okruženju.

Tvrtke koje su i ove godine partneri tjednika Nacional u akciji «Top stipendija za top studente» su VIPnet, INGRA, Podravka, INA, i Diners Club. Ovaj je primjer za svaku pohvalu, te bi ga trebale početi slijediti i druge tvrtke u hrvatskoj kako bi se još većem broju naših studenata omogučilo da se kvalitetno obrazuju, a potom pronađu adekvatno plaćen posao u struci.

Ostankom tih ljudi u hrvatskoj osigurava se razvoj društva i ekonomska stabilnost, zaključili su sudionici okruglog stola. Sudionici okruglog stola pozvali su studenti da se prijavljuju na natječaj koji traje do 07. svibnja, nakon čega će biti proglašenje ovogodišnjih dobitnika najviših stipendija u hrvatskoj.

Sveučilište u Osijeku je bilo suorganizator okruglog stola, a «Apriori komunikacije» su već treću godinu službena agencija za odnose s javnošću akcije. Prošle je godine ovaj projekt zasluženo primio nagradu struke «Eventum» za medijski najbolje popraćenu akciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara