U prošloj godini dobit OMV-a 1,7 milijardi eura

U 2006. PRODAJA grupe OMV je povećana za 22 posto na približno 19 milijardi eura, dok je EBIT (dobit prije kamata i oporezivanja) povećan za pet posto na približno dvije milijarde eura. S EBIT-om od 677 milijuna eura, Petromov doprinos ukupnoj dobiti (EBIT) je značajan.

U usporedbi s 2005. godinom  nesto dobit se povećala za 11 posto na 1,7 milijardi eura. Novčani tok je neznatno smanjen za četiri posto na dvije milijarde eura. Omjer zaduženosti je pet posto.

"OMV je ojačao svoj položaj za daljnji razvoj na svim poslovnim područjima. Postizanje vodećeg položaja u maloprodaji i komercijalnim poslovima u Turskoj je bio važan strateški korak. Odjel za plin će biti dodatno internacionaliziran i proširen u treći potporanj naše grupe. Za naše kupce to znači povećana sigurnost opskrbe ovog važnog proizvoda"- komentirao je poslovne rezultate Wolfgang Ruttenstorfer, predsjednik izvršnog odbora OMV-a.
 
Ukupna ulaganja u 2006. u iznosu od 2,5 milijardi eura bila su znatno viša od onih u prethodnoj godini (2005: 1,4 milijardi eura). Od tih ulaganja, 732 milijuna eura su usmjerena u istraživanje i proizvodnju, uglavnom za istraživanja na poljima u Novom Zelandu, Austriji, Rumunjskoj i Kazahstanu. U rafiniranje i marketing je uloženo 1,6 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preuzimanje 34 posto Petrol Ofisija, kupnja 70 Aralovih benzinskih postaja u Republici Češkoj i ulaganja u Petrokemiju u Burghausenu bila su najvažnija. U plinski segment je uloženo približno 36 milijuna eura, i to uglavnom u razvoj Zapadnoaustrijskog plinovoda.

U usporedbi sa četvrtim tromjesečjem 2005. godine, pojedinačna prodaja u 2006. godini je uvećana za 13 posto na približno 5,2 milijarde eura, dok je dobit (EBIT) za 2006. godinu uvećana za 19 posto na 394 milijuna eura. Krajem prosinca 2006. grupa (uključujući Petrom) je imala 40.993 zaposlenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara