U riječkom noćnom klubu "Clinton" razbijen lanac prostitucije

RIJEČKA policija u srijedu je izvršila raciju u riječkom noćnom klubu "Clinton" u kojem su gosti od 2003. godine mogli upražnjavati usluge prostitutki. Policija je utvrdila identitet 11 prijateljica noći koje su u Rijeku, osim iz Hrvatske došle iz BiH, Srbije, Mađarske i Ukrajine.

Primorsko-goranska PU u četvrtak je izvijestila o akciji djelatnika Odjela organiziranog kriminaliteta koji su u suradnji s Državnim inspektoratom i drugim inspekcijskim službama, nakon višemjesečne istrage i izviđanja jučer upali u klub u kojem su zatečeni 27-godišnja konobarica, 28-godišnji redar te dvije BiH državljanke u dobi od 27 i 33 godina.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da su 55-godišnji vlasnik "Clintona" koji je u bijegu, te spomenuti konobarica i redar, od 2003. godine do 7. ožujka u noćnom baru "Clinton" - pod paravanom organiziranja zabavnih plesova - organizirali prostituciju i podvođenje više ženskih osoba iz Hrvatske, BiH, Srbije, Ukrajine i Mađarske.

Prostitutke su seksualne usluge naplaćivale 700 kuna za pola sata, odnosno 1.400 kuna za sat vremena druženja s klijentima, a zarađeno novac su dijelili s vlasnikom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konobarica i redar danas su zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela opisanog člankom KZ-a Međunarodna prostitucija, privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Policija je danas raspisala tjeralicu za 55-godišnjakom, vlasnikom kluba koji se nalazi u bijegu.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara