U rujnu nastavak suđenja za Stambolićevo ubojstvo

SUĐENJE Miloradu Ulemeku (Lukoviću) Legiji, prvooptuženom za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi, te ostalim optuženima za ta djela, prekinuto je u utorak pred vijećem Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu, te će biti nastavljeno 20. rujna.

Takvu je odluku vijeće Specijalnog suda donijelo na zahtjev branitelja jednog od optuženih, bivšeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) MUP-a Srbije Leonida Milivojevića da, nakon što su sudski vještaci ustanovili da je sposoban sudjelovati u postupku, dobije mjesec dana za pripremu svoje obrane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno je optuženi Ulemek (Luković), inače i prvooptuženi u postupku za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, u svojoj obrani izjavio da niti on niti drugi pripadnici JSO-a, čiji je bio zapovjednik, nisu krivi za optužbe o ubojstvu Ivana Stambolića i pokušaju atentata na Vuka Draškovića 2000. godine.

Ivan Stambolić otet je u kolovozu 2000. godine, a njegovo je tijelo nađeno 2003. godine, u vrijeme izvanrednog stanja nakon ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića. Na Vuka Draškovića, sada ministar vanjskih poslova a ranije vodeći oporbeni čelnik u Srbiji, pokušaj atentata bio je izveden u lipnju 2000. godine u njegovoj vikendici u Budvi. Taj pokušaj atentata dogodio se nekoliko mjeseci nakon prvog pokušaja atentata na Draškovića na Ibarskoj magistrali, u listopadu 1999. godine, kad su poginula četvorica visokih dužnosnika Draškovićeva Srpskog pokreta obnove, među njima i brat Draškovićeve supruge Danice. I u tom slučaju, protiv prvooptuženog Ulemeka, vođena je istraga, pa se po neslužbenim najavama očekuje da će biti optužen i za taj zločin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara