U sarajevskom zatvoru umro kardiolog Ognjen Šimić

Piše: I.Kri., Me.M.
srijeda, 9.5.2012. 21:41
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

U sarajevskom zatvoru umro kardiolog Ognjen Šimić

Foto: HRT

U SARAJEVSKOM zatvoru od posljedica srčanog udara večeras je u 55. godini života umro kardiolog Ognjen Šimić, piše Slobodna Bosna.

Šimić je umro u zatvoru poluotvorenog tipa na Igmanu. Liječnik je u Sarajevu izdržavao zatvorsku kaznu zbog primanja mita u vrijeme dok je radio kao kardiolog u Rijeci. Isti izvor navodi da je Šimić već godinama patio od srčanih problema, zbog čega su mu prije nekoliko godina ugrađene dvije premosnice.

Prije godinu dana otišao u zatvor

Kao što smo pisali, Vrhovni sud Federacije BiH je u travnju prošle godine Ognjenu Šimiću potvrdio kaznu od dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita. Vrhovni sud tom je odlukom u cijelosti potvrdio presudu koju je u prosincu 2010. godine donesena na Županijskom sudu u Sarajevu.

Podsjećamo, Šimić je 2008. godine na Županijskom sudu u Rijeci osuđen na devet godina zatvora, nakon čega mu je Vrhovni sud pravomoćnom presudom smanjio kaznu na pet godina. Proglašen je krivim da je kao predstojnik odjela za kardiokirurgiju Kliničkog centra u Rijeci u razdoblju od 2001. do 2006. godine u više navrata primio mito u iznosima od pet stotina do tri tisuće eura. Nakon izricanja presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu, gdje se žalio na presudu.

"Osudili me prije presude"

"Korupcija se nalazi u državnoj administraciji, državnim aparatima i građevinarstvu, nigdje drugdje. Da bi se bacio pijesak u oči EU, nađena su dva, tri liječnika, kapetana, pozornika da bi izgledalo da se oni bore protiv korupcije", govorio je Šimić o svojoj sudbini u jednom BiH mediju dodajući kako je Hrvatska država željela uništiti i njega i njegovu obitelj.

Šimić je najavljivao i tužbu Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu tvrdeći da u Hrvatskoj nije imao pošteno suđenje te da su mu povrijeđena ustavna prava.

Šimić je to pokušao dokazati tvrdeći da je postojao pritisak medija te da su ga državni dužnosnici  proglasili krivim prije samog proglašenja presude.

Komentari (200)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

 • branimirko   Objavljeno prije 3 godine
  Ljudi su dobri i loši, rade stvari dobre i loše. ali smisao je da se dobre stvari zovu dobrima, a loše lošima. Pokojnik je radio puno dobrih stvari i vjerojatno neke loše stvari. nije stradao zbog loših stvari nego zbog onih kojima je trebao privid pravde.Stručnjak je mrtav, a korupcija cvate dok ubojice vladaju sudbinom naroda. Pouka: ne liječite ljude, već ih gazite skupim autima i jahtama.


 • baklavica   Objavljeno prije 3 godine
   


 • cajun_acadia   Objavljeno prije 3 godine
  ono šta je najstrašnije u ovome slučaju je to kako je strašan taj pravosudnistroj kada postane instrument za obračunavanje sa neistomišljenicima i kakose može igrati sa sudbinama obitelji,konkretno njegovoj djeci,a mislim da ih imačetvero i koji će garantirano napustiti Hrvatsku ako već nisu...ovo je najstrašniješta sam doživio u Hrvatskoj u zadnjih 12 godina (uz odvođenje Mirjane Pukanić u psihijatriju)...ta egzekutorica koja živi sama sa sestrom i nema obitelj mu je daladevet godina i svi smo svjesni da je to pristrano i nepravedno...a sada se zapitajmo u kakvom društvu živimo...sustav te može kad hoće eliminirati,napiše prijavu,uskokili državno odvjetništvo, deset godina sudovanja,kazna,zatvor i tvoj život je gotov...i tvoje obitelji...o tome je pisao Orwel i sve je pogodio a mi izgleda živimo u najgoremobliku birokratske tiranije u Europi,a to nam se desilo jer je većina Hrvata hemafroditnaa oni koji nisu i pobune se budu sudjeni i kažnjeni i ismijani od Hemafrodita...


 • cajun_acadia   Objavljeno prije 3 godine
  xx


 • fiuman22   Objavljeno prije 3 godine
  Pročitaj šta sam napisao par stranica prije.


 • charming_man   Objavljeno prije 3 godine
   


 • cajun_acadia   Objavljeno prije 3 godine
  naravno da ti smetaju ova dvojica jer je jedan uspješno liječio Hrvatea drugi uspješno branio od krvožednih Srba...zato su ih i osudili... a da bi ti sad mogao smrdit ovdje

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
 • Nema vezanih vijesti
Najpopularnije
Danas  |  Jučer  |  Tjedan
Najnovije