U Splitu otvoren međunarodni centar za očne bolesti za jugoistočnu Europu

U Kliničkoj bolnici u Splitu danas je u nazočnosti gradskih i županijskih predstavnika, saborskih zastupnika i liječnika otvoren Međunarodni centar za bolesti mrežnice i žilnice oka za jugoistočnu Europu, vrijedan 1,2 milijuna kuna. L

Predstojnica Klinike za očne bolesti splitske Kliničke bolnice dr. Ksenija Karaman naglasila je na svečanu otvorenju kako su novac izdvojili najvećim dijelom Ministarstvo zdravstva, Županija, Bolnica, tvrtka Dalmacijacement i Splitska banka.

Dr. Karaman je kazala da je riječ o vrlo suvremenoj opremi za snimanje krvnih žila oka, kojom se na vrijeme uočavaju i najmanje promjene na oku koje, ako se ne liječe, izazivaju teške bolesti i sljepoću.

Posebno zabrinjava, kazala je, što se povećava broj osoba sa šećernom bolesti, a dijabetička retinopatija vodeći je uzrok sljepoće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, najčešće iz tih razloga, od tisuću osoba jedna slijepa.

Otvorenjem Centra, istaknula je dr. Karaman, Klinika za očne bolesti postaje središtem najzahtjevnijih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka i prevencije teških bolesti sljepoće u jugoistočnoj Europi.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara