u uredu za socijalno partnerstvo danas sastanak o željezari sa sindikatima i gsv-om sisačko-moslavačke županije

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić, predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović te zamjenica stečajnog upravitelja Željezare Sisak Blanka Andučić Orešić sastat će se danas kasno poslijepodne, s predstavnicima Gospodarskosocijalnog vijeća Sisačkomoslavačke županije i dvaju sindikata Željezare Sisak.

Sastanak je zakazan uoči sutrašnje sjednice Vlade, na kojoj će se također biti riječi o Željezari, a iz vladinog Ureda za socijalno partnerstvo kažu kako će se na večerašnjem sastanku razmotriti stanje nastalo zaključivanjem ugovora s ruskom tvrtkom ´Mečelj´, odnosno ´Conares Trading´, posebice u pogledu procjene kvalitete jamstava i ispunjena obveza prema 1.700 zaposlenika Željezare.

Cilj sastanak, kaže se u priopćenju Ureda, ´jest priprema pronalaženja dugoročnog i gospodarski isplativog rješenja i njegovog reguliranja putem kupoprodajnog ugovora´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnji se sastanak održava u okviru niza razgovora prije sutrašnje sjednice hrvatske Vlade. Premijer Ivica Račan u ponedjeljak je najavio kako će Vlada na sutrašnjoj sjednici raspravljati o Željezari i ugovoru s ´Mečeljom´, a da će se prije same sjednice iznova analizirati cijela situacija, razgovarati s mogućim partnerima i insistirati na adekvatnom ugovoru.

Ministar gospodarstva Jurčić, pak, jučer je pozvao sve sudionike u procesu prodaje Željezare, uključujući i četiri kompanije koje su se kao potencijalni partneri u siječnju javile na natječaj, da se do kraja današnjeg dana očituju o svojim stajalištima vezano uz Željezaru. Na osnovu iskazanih interesa svih sudionika, Vlada će u četvrtak donijeti ocjenu koja je ponuda i rješenje najbolje za Željezaru i njene radnike, bez obzira od koga je ta ponuda došla, izjavio je jučer ministar Jurčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara