U ŽENEVI POČEO SVJETSKI SUMMIT O INFORMACIJSKOM DRUŠTVU

Svjetski summit o informacijskom društvu (WSIS), čiji je cilj bolje razumijevanje informacijske revolucije i njezinih utjecaja na svakodnevni život, otvoren je u srijedu u Ženevi govorom glavnog tajnika UNa Kofija Annana.

"Ovaj summit je jedinstven. U trenutku kada se globalne konferencije usmjeravaju prema globalnim prijetnjima, ova će se baviti time kako najbolje iskoristiti globalna dobra", rekao je Annan u svom pozdravnom govoru.

"Mi posjedujemo oruđe potrebno za ostvarivanje milenijskih razvojnih ciljeva, instrumente kojima možemo unaprijediti slobodu i demokraciju. Svi imamo taj potencijal a izazov koji stoji pred ovim summitom je što činiti s time", kazao je Annan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Summit, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom glavnog tajnika UN-a, okuplja predstavnike više od 120 zemalja te predstavnike različitih međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, medija i civilnog društva.

Kako je glavni tajnik UN-a najavio, taj summit bi trebao poslužiti kao globalna platforma za raspravu o najboljim načinima iskorištavanja informacijske tehnologije u službi razvoja.

Očekuje se da bi taj sastanak na vrhu mogao završiti donošenjem jasne izjave o političkoj volji kao i konkretnog plana za djelovanje i ostvarivanje ciljeva informcijskoga društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara