UBIDUR "Podravke" podigao Zid boli poginulim iz te tvrtke

UDRUGA branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIDUR) koprivničke tvrtke "Podravke" priopćila je večeras da su njeni članovi u povodu Dana državnosti podigli spomenik od opeka poginulim braniteljima "Podravke" te da su ga nazvali Zidom boli, po onom koji je bio podignut u Zagrebu.

Spomenik osamnaestorici poginulih branitelja iz Podravke podignut je u spomen parku te udruge i sastoji se od 18 opeka na kojima su napisana njihova imena.

U priopćenju se kaže da "branitelji Podravkine udruge na taj način žele skrenuti pozornost na neprimjereno uklanjanje Zida boli u Zagrebu, ali i još jednom odati dužnu zahvalnost poginulim hrvatskim vitezovima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da je zagrebački Zid boli bio sastavljen od 13.600 opeka na kojima su bila ispisana imena poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Napominju da je njihova udruga, pod geslom "Da se ne zaboravi", dosad podigla oko 25 spomen-obilježja i spomen križeva u Koprivnici, Vukovaru, Kninu, Varaždinu i drugdje te pozivaju i ostale braniteljske udruge da isto ili slično učine u svojim sredinama i tako im se pridruže u akciji protiv zaborava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara