Lipa pokreće crowdfunding kampanju, žele izraditi stranicu koja će pratiti gdje vlada baca naš novac

Lipa pokreće crowdfunding kampanju, žele izraditi stranicu koja će pratiti gdje vlada baca naš novac

Foto: Sanjin Strukić/ Pixsell, 123rf

UDRUGA poreznih obveznika Lipa pokreće kampanju prikupljanja sredstava (crowdfunding) za provedbu novog projekta "Crna knjiga trošenja javnog novca".

Cilj projekta je evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika.

Kampanja prikupljanja sredstava kreće 7. prosinca i trajat će do 28. prosinca 2017. godine, a početak provedbe projekta se očekuje u prvom kvartalu 2018. godine. Nakon godinu dana, prikupljene i obrađene podatke objavit će u obliku Crne knjige, koju će svaki donator dobiti na poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svaka lipa donirana ovom projektu, javljaju iz Udruge Lipa, bit će utrošena na izradu web stranice s bazom podataka i angažiranje stručnog tima koji će istraživati netransparentno trošenje javnih sredstava te provjeravati sve slučajeve koje dojave građani Republike Hrvatske.

Građani mogu donirati putem crowdfunding platforme Indiegogo na ovoj adresi ili uplatom na žiro račun udruge putem opće uplatnice.

Projekti poput dvostrukog farbanja ili besmislenih burobrana


"Ovaj zajednički projekt građana i Udruge Lipa sadržavat će popis i opis slučajeva u kojima se javni novac trošio netransparentno, nepotrebno i/ili nezakonito poput dvostrukog farbanja istog tunela, nabavki novih limuzina za prekobrojne državne agencije, kupovine burobrana koji ne služe ničem ili izgradnje prilaznih cesta do djedovine hrvatskih političara.

Crna knjiga će uključivati izradu web stranice i baze podataka te sugestije državi gdje bi mogla uštedjeti a da se ne naruši kvaliteta javnih servisa. Slučajeve razbacivanja javnim novcem želimo istraživati u suradnji i uz pomoć hrvatskih građana te ih ovim putem pozivamo da nam doniraju sredstva i dojave slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline na e-mail udruge lipa@manjiporezi.hr kako bismo ih nakon službenog pokretanja Crne knjige objavili i javnim pritiskom spriječili da se ponove!" stoji u objavi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara