"Ujedinjena Rusija" pobjednik izbora za Dumu

UJEDINJENA Rusija, stranka odana predsjedniku Vladimiru Putinu, pobijedila je na izborima za Dumu donji dom parlamenta, saznaje se se ponedjeljak iz službenog izviješća.

"Prema konačnim preliminarnim rezultatima, Ujedinjena Rusija je na prvom mjestu i tu se ništa neće mijenjati", kazao je Aleksandar Vešnijakov, koji se nalazi na čelu Središnjeg izbornog povjerenstva.

Izbori za 450 mjesta u Dumi održavaju se u dva dijela. Polovica mjesta se dijeli nas temelju stranačkih listi, a ostalih 225 mjesta dobijaju pobjednici u pojedinačnim izbornim jedinicama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjena Rusija je osvojila 37,1 posto glasova na stranačkim listama. Druga je Komunistička stranka s 12,7 posto glasova, a treća stranka Vladimira Žirinovskog s 11,6 posto glasova. Novoosnovana stranka Domovina je četvrta stranka po snazi s 9,1 posto glasova.

Sveukupno će Ujedinjena Rusija u Dumi biti zastupljena s 222 zastupnika, a Komunisti s 53. Žirinovski je uhvatio 38, a Domovina 29 mjesta. Nezavisnim kandidatima je pripalo 65 mjesta u Dumi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara