Umirovljenici će dobiti mirovine prije uskrsa - poručuju iz Hrvatske pošte

Poštari će danas i sutra dostavljati mirovine za ožujak kako bi ih svi umirovljenici dobili prije Uskrsa, obećali su danas u Upravi Hrvatske pošte.

Oni umirovljenici koje poštari ne zateknu kod kuće, dobit će obavijest s kojom će moći podići mirovinu u dežurnom poštanskom uredu.

Hrvatska pošta svaki mjesec kreće s dostavljanjem mirovina nakon što je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavijesti da su za to osigurana sredstva u državnoj Riznici. Isplata putem pošte traje prema ustaljenom redosljedu oko pet do sedam dana, ovisno o pristizanju novca iz Riznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tim tempom dio umirovljenika ponekad dobije mirovinu oko 20. u mjesecu, a nezgodno je što se ovaj mjesec taj datum poklopio s Uskrsom, pa su se umirovljenici zabrinuli da neće dobiti novac prije blagdana.

U HZMO-u napominju kako isplata putem tekućih računa poslovnih banaka kreće oko 10. u mjesecu, a u roku od tjedan dana nakon toga isplaćuje se putem pošte, ovisno o priljevu novca iz Riznice.

HZMO redovito obavještava javnost o početku isplate putem tekućih računa, međutim, godinama ne daje informacije o isplati putem pošte zbog sigurnosti poštara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara