"Umirovljenici zajedno" protiv SDP-a i HDZ-a

Ilustracija: ash.com.hr

ČELNICI bloka "Umirovljenici zajedno" danas su pred SDP-om na Iblerovom trgu izjavili da su HDZ i SDP izdali dostojanstvo hrvatskih umirovljenika te prvima poručili da ode s vlasti, a SDP-u da nju ne dolazi.

Koordinator bloka i predsjednik ASH Zlatko Klarić izjavio je kako Hrvatska nema oporbu nego se ona stvara na ulici pa je pozvao umirovljenike da se odazovu na prosvjedni skup 23. ožujka u 11 sati na Trgu žrtava fašizma. Ranije su čelnici bloka najavili da na tom prosvjedu očekuju 50.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umirovljenici su glasali za promjene 2000. ali nas je SDP razočarao, a posebno tadašnji ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović kada je izjavio da država umirovljenicima ne duguje ništa. Ustavni sud je zatim donio odluku o dugu ali je on bio krivo izračunat, na nepravedni način vraćan te je bio osnovan fond u kojemu nije bilo novca", rekao je predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske Franjo Markanović.

Blok "Umirovljenici zajedno" čine Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok Umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika i Akcija socijaldemokrata Hrvatske. Blok na izbore namjerava izaći samostalno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara