UN i Rusija: Iran mora ponovno steći povjerenje međunarodne zajednice

MEĐUNARODNA agencija za atomsku energiju (IAEA) i Rusija u ponedjeljak su se složile kako Iran mora poduzeti nove korake kako bi ponovno stekao povjerenje međunarodne zajednice koje je izgubljeno kada je od UNa pokušao sakriti aktivnosti vezane za nuklearno oružje.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim, predsjednik IAEA Mohamed El Baradei kazao je kako želi da Iranci naprave više da bi uvjerili svijet kako su njihove nuklearne ambicije mirotvornog karaktera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o tomu koliko je važno da sva stajališta oko nuklearnog programa budu vrlo jasna te o tomu da bi Iranci morali biti spremni na nastavak suradnje, no i o tomu koliko je važno da ta zemlja ponovno dobije povjerenje međunarodne zajednice", rekao je El Baradei.

On je podsjetio da je povjerenje međunarodne zajednice u Iran poljuljano kad je otkriveno da je Teheran tajio program obogaćenja urana gotovo dva desetljeća prije nego što se odlučio to priznati prošle godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara